Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg – Hondje, de enige echte

Book coverYvonne Jagtenberg – Hondje, de enige echte
Book coverYvonne Jagtenberg – Hondje, de enige echte
Book coverYvonne Jagtenberg – Hondje, de enige echte
Book coverYvonne Jagtenberg – Hondje, de enige echte

Een kwispelend, vrijgevochten hondje? Dat verwelkomde de jury met open armen. In Hondje, de enige echte van Yvonne Jagtenberg, volgen we met frivole verbazing de belevenissen van dit montere dier door de vier seizoenen heen. De frisse helderheid van dit kinderboek, zowel in de indeling als de synergie tussen tekst en beeld, kreeg meteen pluimen op de hoed. ‘Sfeervolle illustraties, goed gekozen lengtes van de verhaaltjes en een mooie linnen band.’

 

Andere juryleden konden hun ambivalentie niet onder stoelen of banken steken. De typografische keuze om bijna om de regel te laten inspringen, vond niet overal genade. Wel waren er woorden van lof voor de aangename afwisseling van grote en kleine tekeningen, net als voor de zachte en lichte, goed harmoniërende kleuren van bijvoorbeeld de omslag. ‘Een perfect klassiek kinderboek,’ waarin veel elementen op elkaar zijn afgestemd, zonder echt uit de band te springen. Het is duidelijk gericht op een groter publiek. En dat mag. Want: ‘Dergelijke boeken zijn het bloed van de boekenwereld.’ Waarvan akte.

Jaar: 2015
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Ubald Seveke, Amsterdam
Lithograaf: EPS, Amsterdam
Drukker: Proost Industries, Turnhout (BE)
Binder: Proost Industries, Turnhout (BE)
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 185 x 240 x 11
Omvang: 80 p.
Oplage: 3.000
Prijs: € 14,95
ISBN: 978 90 4761 684 9
Lettertype en foundry: Minion Pro (Adobe)
Bindwijze: genaaid gebonden met rechte rug, foliestempel op rug
Materiaal: 140 g. Maxioffset (binnenwerk), Brillianta 4320 en 135 g. gesatineerd mc mat gelamineerd, om grijsbord (band)