Joost van Bleiswijk / Kiki van Eijk. Co-evolution

Book coverJoost van Bleiswijk / Kiki van Eijk. Co-evolution
Book coverJoost van Bleiswijk / Kiki van Eijk. Co-evolution
Book coverJoost van Bleiswijk / Kiki van Eijk. Co-evolution
Book coverJoost van Bleiswijk / Kiki van Eijk. Co-evolution

Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk zijn ontwerpers van stoffen, meubels en andere gebruiksvoorwerpen, die in 2000 afstudeerden aan de Design Academy Eindhoven. Sindsdien delen ze een werkruimte. Ook buiten het werk zijn ze partners. Pas de laatste jaren hebben ze een gezamenlijk merk, Joost + Kiki.

 

Hun werk is bijeengebracht in een stoer kartonboek met voor ieder van hen een eigen voorkant. Allebei worden ze ingeleid door een docent; die twee docenten blijken dan ook weer met elkaar getrouwd. In het hart van het boek gaan Joost en Kiki met elkaar op de foto, en met hun vier technici. Die foto herinnert ons er aan dat het heel hard werken is om van een creatief idee een innovatief product te maken.

 

Over de horizontale kaderlijnen die de tekstpagina’s verbinden met de twee omslagen konden de juryleden het niet eens worden. Ging de decoratiedrift hier te ver? Ja, wel degelijk. Nee, waarom dan?

Voor het overige liet de jury zich graag meevoeren door de wervelende speelsheid die het getoonde werk net zo sterk kenmerkt als dit boek. Een beter bewijs dat dit een goed gemaakt boek is, is er niet. Het is helemaal van nu. En helemaal Eindhoven.

Jaar: 2013
Taal: Engels
Uitgever: Lecturis, Eindhoven
Grafisch ontwerper: AB/C Anthon Beeke Collective (Mariola López Mariño)
Lithograaf: Lecturis, Eindhoven
Drukker: Lecturis, Eindhoven
Binder: Abbringh, Groningen
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 214 x 328 x 21
Omvang: 216 p.
Oplage: 1,750
Prijs: € 49.50
ISBN: 978 90 70108 90 8
Lettertype en foundry: Adobe Minion Pro, Linotype Neuzeit, Linotype Serifa
Bindwijze: genaaid gebonden in papieren band, bestempeld met goudfolie en na het binden aan drie zijden afgekapt
Materiaal: 115 g. Profibulk 1.1, 140 g. Muskat New Brown (binnenwerk), 140 g. Muskat New Brown (schutbladen), Wibalin Natural 501, Cotton White (band)