Ik ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz

Book coverIk ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz
Book coverIk ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz
Book coverIk ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz
Book coverIk ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz

De relatie tussen dichter/beeldend kunstenaar Lucebert en de jazzmuziek wordt in Ik ben een gemankeerde saxofonist grondig geïnventariseerd en onderzocht. Er staan gedichten en beeldende werken van Lucebert in, er zijn foto’s, er is een groot aantal tekstbijdragen, Luceberts indrukwekkende collectie jazz- en bluesplaten wordt beschreven en er zijn twee cd’s, de ene met nieuwe muziek en de andere met een historische opname.

 

Tot in de kleinste details is het boek met aandacht samengesteld en vormgegeven – maar ook nog heel slim. De twee cd’s zijn achter de achterflap opgeborgen. De afwerking is de Zwitserse brocheerwijze, maar niet zoals gebruikelijk gehecht aan het achterplat maar aan het voorplat. Daardoor hebben de cd’s hun eigen plekje en blijft het boek soepel bladerbaar.

Om het boek zit een vernuftige schuifdoos die uit dun karton in elkaar is gevouwen en toch stevige bescherming biedt. Het is jammer dat de oplage niet groter was, ze was in een mum van tijd uitverkocht. Volgens de uitgevers is het boek om financiële redenen onherdrukbaar. ‘Ik hoop dat ze het nog lang volhouden.’

 

 

Eervolle vermelding Schönste Bücher aus aller Welt, Leipzig 2014

Jaar: 2013
Taal: Nederlands
Eindredacteur: Ben IJpma, Ben van Melick
Uitgever: Huis Clos, Rimburg/Amsterdam
Grafisch ontwerper: Piet Gerards Ontwerpers
Drukker: Lecturis, Eindhoven
Binder: Patist, Den Dolder
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 162 x 242 x 20
Omvang: 176 p.
Oplage: 750
Prijs: € 32,50
ISBN: 978 90 79020 21 8
Lettertype en foundry: Adobe Minion Pro, Akzidenz Grotesk, Berthold City
Bindwijze: genaaid en Zwitsers gebrocheerd
Materiaal: 90 en 115 g. Lessebo Design White, 90 g. Pop'Set, bahamabeige (binnenwerk), 400 g. Lessebo Design White (omslag), 170 g. Lessebo Design White, 250 g. Butterfly, zwart (foedraal)