Pages

Book coverPages
Book coverPages
Book coverPages
Book coverPages

Pages is een tweetalig, Farsi-Engels tijdschrift. Het begon in 2004 als een poging een uitwisseling tot stand te brengen tussen Iraanse en internationale auteurs en kunstenaars met een kritische blik op kunst, urbanisme en sociale vraagstukken. De eerste vier nummers waren ongebonden bladen, van losse vellen in elkaar gevouwen. Vanaf nummer vijf is het formaat van Pages verkleind en wordt het blad gebrocheerd.

Uitgangspunt is dat de twee talen van het tijdschrift gelijkwaardig worden behandeld, zowel in typografie als in lay-out. Ook zijn er twee omslagen, een aan de voorkant en een aan de achterkant. Voor Engels lezenden loopt het tijdschrift van voor naar achteren, het Farsi loopt van achter naar voren – vanuit westers perspectief gezien. De Engelse pagina’s staan altijd aan de rechterkant, de Farsi pagina’s altijd links. De inhoud loopt parallel om te voorkomen dat afbeeldingen herhaald moeten worden. De Farsi inhoud wordt dus gespiegeld aan de Engelse inhoud en vice versa. De tekstkolommen zijn gecentreerd, wat de non-hiërarchische structuur nog eens benadrukt.

De omslagen worden in één kleur gedrukt op gekleurd papier. Een abstract patroon speelt telkens met het thema van een nummer.

Dat met zo weinig middelen zo’n zuivere, krachtige en onderscheidende uitstraling wordt gerealiseerd, is een compliment aan de ontwerpers.

Jaar: 2007
Taal: Farsi, Engels
Eindredacteur: Nasrin Tabatabai, Babak Afrassiabi
Uitgever: episode publishers, Rotterdam
Grafisch ontwerper: LUST
Drukker: Thieme MediaCenter, Rotterdam
Binder: Bosboom Binders, Den Haag
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 200 x 259 x 5 / 200 x 259 x 6
Omvang: 80 p. / 112 p.
Oplage: 1.000
Prijs: € 7,50
ISBN: 978 90 5973 059 5 (#5) / 978 90 5973 079 3 (#6), ISSN 1573 3165
Lettertype en foundry: Optima, ITC Ronda
Bindwijze: garenloos gebrocheerd
Materiaal: 90 g. Reviva Offset, 90 g. Royal Print gesatineerd (binnenwerk), 170 g. Colorado, cyclaam / appelgroen (omslag)