DUF. Onafhankelijk gedurfd boektijdschrift

Book coverDUF. Onafhankelijk gedurfd boektijdschrift

Op de eerste pagina van dit ‘onafhankelijk gedurfd boektijdschrift’ lezen we dat DUF niet bestemd is voor wie duf is. En duf ben je als ‘je eerste muziekaankoop een LP was, je een tijd kent zonder mobiele telefoons’. De voltallige jury voelde zich aangesproken, maar vond desondanks DUF een fantastisch initiatief met een nog fantastischer eindresultaat. DUF prikkelt de zinnen en verschaft veel, heel veel lees- en kijkplezier voor een generatie die al bijna is opgegeven waar het lezen betreft. Door DUF kun je zappen van zin naar onzin en van onzin naar zin. DUF zit barstensvol informatie die ertoe doet en is op zo’n sprankelende manier vormgegeven dat je het allemaal wilt lezen. Hier en daar verlossen anti-verveelpagina’s je van het teveel.

 

Bijna overvloedig heeft DUF ook nog eens acht verschillende papiersoorten, waaronder spiegelpapier voor de waanzinnige spiegelzelftest op pagina 112, diverse pms-kleuren naast vierkleurendruk en een leeslint. De kassabon op de flap telt de verschillende ingrediënten van DUF op tot een aankoopbedrag van € 24,95. Let wel, na een korting van 99,99%, want DUF is onbetaalbaar, en zo is het maar net.

Jaar: 2006
Taal: Nederlands
Eindredacteur: Petra Boers, Suzanne Hertogs, Nicole Ros
Uitgever: Ontwerphaven, Den Haag
Grafisch ontwerper: Suzanne Hertogs
Lithograaf: Zwaan Printmedia, Wormerveer
Drukker: Zwaan Printmedia, Wormerveer, met behulp van Spectra-raster en fluorinkten
Binder: Patist, Den Dolder
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 200 x 245 x 26
Omvang: 304 p.
Oplage: 5.000
Prijs: € 24,95
ISBN: 978 90 810921 1 1
Lettertype en foundry: Dolly, Bello, Auto (alle van Underware)
Bindwijze: genaaid gebrocheerd in tweezijdig bedrukt omslag met flappen
Materiaal: onder meer 140 g. Mirripaper, zilver, 115 g. Munkenprint 1.5, 80 g. Signa-set, 135 g. Hello Gloss, 80 g. Colorado, appelgroen en oranje (binnenwerk), 300 g. Invercote Creato mat (omslag, voorzien van spot uv-lak)