Gert Staal – CH2=C(CH3)C(=O)OCH3 enclosures and other TN’s

Book coverGert Staal – CH2=C(CH3)C(=O)OCH3 enclosures and other TN’s

Ted Noten is geen sieradenontwerper pur sang. Hij beweegt zich langs de grenzen van het vak, gaat relaties aan met andere disciplines en laat zich inspireren door wat hij tegenkomt. Dit boek is daar de neerslag van. Uitputtend TN. Er is een TN beeldarchief, een TN atlas, een TN catalogusoverzicht en achterin een TN goudengids, met een overzicht van iedereen die vriendschappelijk, collegiaal dan wel professioneel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van TN.

 

De vormgever zal zich hier dienstbaar hebben moeten opstellen, maar waar hij moest optreden heeft hij dat met overtuiging gedaan. Ondanks de overstelpende hoeveelheid materiaal is het een heerlijk, helder boek gebleven. Het is trendy gemaakt, maar alle keuzes doen er toe.

 

Zoals de keuze van de kleinere tekstvelletjes, ingevoegd tussen de katernen hier geen modieuze is. De teksten zijn zeer divers van karakter en waren anders ondergesneeuwd geraakt.

Jaar: 2006
Taal: Engels
Uitgever: 010 Publishers, Rotterdam
Grafisch ontwerper: Joost Grootens
Lithograaf: Inka Resch (zetwerk), Marc Gijzen, Leidschendam (lithografie)
Drukker: Lecturis, Eindhoven
Binder: Hexspoor, Boxtel
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 170 x 240 x 17
Omvang: 252 + 64 p.
Oplage: 1.500
Prijs: € 34,50
ISBN: 978 90 6450 555 3
Lettertype en foundry: Univers, Antique Olive
Bindwijze: garenloos Otabind
Materiaal: 150 g. UPM Finesse 700 Gloss, 80 g. Munken Polar, 60 g. Scaldipac (binnenwerk), 240 g. Invercote (omslag, voorzien van vernis), 180 g. Invercote (stofomslag, tweezijdig bedrukt en glanzend gelamineerd)