Akzo Nobel color workshop

Book coverAkzo Nobel color workshop

Met een workshop kleurenleer begeleidt Akzo Nobel mensen die beroepsmatig betrokken zijn bij het maken van kleurkeuzes in de gebouwde omgeving. De workshop bestaat uit vier modules en voor elke module is een lesboek annex werkboek ontwikkeld. Leuk bedacht, maar inhoudelijk erg oppervlakkig. Wat te denken bijvoorbeeld van de stelling: ‘Zwart echter geeft rood een volkomen andere symbolische betekenis en roept associaties op met fascisme en geweld’? De boekjes op zichzelf zijn niet bijzonder. Het formaat en het papier zijn standaard, en aan de typografie is nagenoeg geen aandacht besteed. De kleur in de foto’s is flink opgepept en dat is goed; tenslotte betreft het lesmateriaal over kleurbeleving.

 

De verpakking daarentegen is spectaculair. De vier boekjes zijn in doorzichtige plastic hoezen gestoken die met elkaar verbonden zijn door grote drukknopen. Op de hoezen zijn weer allerlei kleine insteekhoezen verwerkt. En in die kleine hoezen zitten kleurstaaltjes voor werkopdrachten en een cd (die jammer genoeg niet geschikt is voor Apple). De lege hoesjes zijn voor de cursist, om zelf materiaal te verzamelen. Later op de werkvloer kan dat handig zijn.

 

Vier gewone boekjes zijn door de vele lagen plastic bijna tot een object geworden en misschien is dat allemaal wat overdreven. Maar dit is de wereld van verf en vuile handen, en dan zijn plastic beschermhoezen beslist goed gekozen.

Jaar: 2006
Taal: Nederlands
Eindredacteur: Akzo Nobel Aesthetic Center (Stephanie Kraneveld, Hans Ultee)
Uitgever: Akzo Nobel Decorative Coatings, Sassenheim
Grafisch ontwerper: Studio Laucke (Multi-M/DL) (Dirk Laucke en Marc Karpstein)
Lithograaf: Mart. Spruijt, Amsterdam
Drukker: Mart. Spruijt, Amsterdam
Binder: Patist, Den Dolder
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 170 x 245 x 37
Omvang: 68 + 80 + 80 + 56 p.
Oplage: 1.500
Prijs: € niet in de handel
ISBN: geen
Lettertype en foundry: Berthold AG Buch
Bindwijze: per module genaaid gebrocheerd
Materiaal: 135 g. Hello Matt (binnenwerk), 300 g. Hello Matt (omslagen), 0,2 mm Seta mat transparant vinyl met tasjes (stofomslag)