Melle Hammer – LaLaLa

Book coverMelle Hammer – LaLaLa
Book coverMelle Hammer – LaLaLa
Book coverMelle Hammer – LaLaLa
Book coverMelle Hammer – LaLaLa

‘Een fijn zootje,’ roept een van de juryleden verheugd bij het doorkijken van dit boek. Grafisch ontwerper Melle Hammer maakte een heerlijk, intiem boek over de dingen die hem bezighouden. Het doet denken aan de genoeglijke vakantieboeken van vroeger, met gedichten, korte verhalen, foto’s, tekeningetjes, collages, die uitnodigen tot kijken, lezen, rebussen oplossen, raadsels ontcijferen, verbanden leggen. Eenderde van de ondertitel Typografie, centrifuge, grootboek geeft aan hoe belangrijk tekst en letters voor Hammer zijn, niet alleen als ontwerper, ook als schrijver en lezer. Letters dansen door het boek heen, beelden en patronen springen op en neer. Geest en blik buitelen alle kanten op. Het boek is gedrukt op mooi dun papier, met voor- en achterin een felgroen karton, omvouwen met een stofomslag. Het voelt lekker soepel aan, valt prima open, is niet pretentieus en inhoud en uitvoering vallen wonderwel mooi samen. De jury geeft zich unaniem gewonnen voor dit persoonlijke, vrolijke en sympathieke boek. 

Jaar: 2014
Taal: Nederlands
Uitgever: Perdu, Amsterdam, m.m.v. tijdschrift Terras
Grafisch ontwerper: Melle Hammer
Drukker: Raddraaier, Amsterdam
Binder: Patist, Den Dolder
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 171 x 242 x 10
Omvang: 222 p.
Oplage: 500
Prijs: € 29,50
ISBN: 978 90 5188 097 7
Lettertype en foundry: Hoefler Text (Hoefler & Frere-Jones), Gotham Narrow (Hoefler & Frere-Jones), Letter Gothic (Adobe), FF Trixie, etc.
Bindwijze: genaaid met open, afgelijmde rug, met als inleg een extra katern "˜The giving. A monodrama' (16 p. geniet, 160 x 240 mm.) en een briefkaart (105 x 148 mm.)
Materiaal: 45 g. Opakal, 190 g. Soporset (binnenwerk), 105 g. Kraft wit (omslag)