Sigrid Calon – To the extend of / \ | & –

Book coverSigrid Calon – To the extend of / \ | & –
Book coverSigrid Calon – To the extend of / \ | & –
Book coverSigrid Calon – To the extend of / \ | & –
Book coverSigrid Calon – To the extend of / \ | & –

Soms vallen inhoud en vorm totaal samen, zoals hier. Een boek waar iedereen het over eens was en dat heel snel en zonder voorbehoud tot Best Verzorgd Boek verkozen werd.

Het betreft een gesigneerde oplage van 420 stuks, in stencildruk, op mooi stevig papier. Het boek is het werk van Sigrid Calon, het bestaat uit abstracte vormen die ritmisch geplaatst zijn, één werk per pagina, met een enorme kleurkracht en -pracht, alleen fijntjes erboven een nummer en eronder de twee, drie, soms vier kleine bolletjes met de kleuren waar het betreffende werk uit opgebouwd is. Een boek zonder tekst dat zich makkelijk laat lezen, met werk dat enorm gedisciplineerd en toegewijd onderzoek laat zien.

Het boek heeft een vrolijke, stevige kaft die als het ware openrolt, met erin het boekblok met een open rug, met subtiel vier rode en vier witte draadjes, prachtig geplaatst. Een boek om meteen van te houden.

Jaar: 2012
Taal: Engels
Uitgever: Sigrid Calon, Tilburg
Grafisch ontwerper: Sigrid Calon
Drukker: Sigrid Calon in het C.N. Lab, Jan van Eyck Academie, Maastricht
Binder: Handboekbinderij Geertsen, Nijmegen
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 160 x 210 x 32
Omvang: 264 p.
Oplage: 420
Prijs: € 75
ISBN: 978 90 819796 0 3
Lettertype en foundry: Helvetica Rounded
Bindwijze: genaaid, rug afgelijmd, laatste pagina van het boekblok aan de band gelijmd
Materiaal: 100 g. Da Costa Blauwwit 2.0, 50 g. Ersatz (binnenwerk), Brillianta 4004 (band), 100 g. Da Costa Blauwwit 2.0 (stofomslag, voorzien van transparante lak in zeefdruk)