Diana Scherer – Nurture studies

Book coverDiana Scherer – Nurture studies
Book coverDiana Scherer – Nurture studies
Book coverDiana Scherer – Nurture studies
Book coverDiana Scherer – Nurture studies

Het fotoproject van Diana Scherer omvat een bijzondere collectie van bloemen met hun wortels, die als natuurlijke vazen het boeket dragen en waar de potten en vazen als restvorm in terug te lezen zijn.

Deze collectie wordt zo verfijnd en subtiel gepresenteerd dat je bij het doorbladeren van deze publicatie meegenomen wordt in het gevoel met iets heel speciaals te maken te hebben. Prachtig gedaan.

De uitgave heeft een omslag met Japans bindwerk met een sober, aardekleurig ribbelig karton, dat refereert aan de ruwe aarden potten. Het bindgaren doet denken aan de fijne wortels die zichtbaar zijn geworden.

De meesten vonden deze met de delicate binnenkant contrasterende omslag goed, maar er was ook wat twijfel, met name over het verticale balkje met de titel. Horizontaal had niet gewerkt, maar was die titel überhaupt nodig? Ach, zo’n detail, al is het op de omslag, valt weg bij alle andere meer dan overtuigende ontwerpkeuzes.

Jaar: 2012
Taal: Engels
Uitgever: Van Zoetendaal Publishers, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Willem van Zoetendaal
Lithograaf: Harold Strak (beeldbehandeling), NPN Drukkers, Breda
Drukker: NPN Drukkers, Breda
Binder: Agia & Lith, Amsterdam
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 220 x 280 x 11
Omvang: 128 p.
Oplage: 800
Prijs: € 35
ISBN: 978 90 72532 19 0
Bindwijze: Japans geknoopt met dubbele draad
Materiaal: 150 g. GardaPat 13 Kiara, 82 g. Curious Translucents Clear (binnenwerk), 244 g. Leathac 80 Tsumugi, grijsbruin (omslag)