Peter Martens. Few loving voices

Book coverPeter Martens. Few loving voices
Book coverPeter Martens. Few loving voices
Book coverPeter Martens. Few loving voices
Book coverPeter Martens. Few loving voices

Dit boek voelde meteen goed, het ligt heerlijk in de hand en bladert lekker. Het matte papier, de kwaliteit van drukken en binden, het formaat, alles werkt mee om de foto’s van Peter Martens volledig tot hun recht te laten komen.

In het binnenwerk valt de intuïtieve behandeling van het volledig zwart-witte beeldmateriaal op, het geeft een mooi ritme van aflopende pagina’s en pagina’s met wit, bijna altijd één foto per pagina, af en toe twee, soms zijn het kleine series, soms beelden die op zichzelf staan, niet gehinderd door tekst. Elke keuze lijkt zorgvuldig afgewogen te zijn: welke foto op welke pagina staat, in welk formaat afgedrukt en in combinatie met welke andere foto of foto’s op de spread, zonder dwingend systeem.

Na de foto’s volgen de tekstpagina’s, eerst een verantwoording in het handschrift van de fotograaf, erna in subtiele typografie een essay en de informatie over de foto’s.

Jaar: 2012
Taal: Nederlands / Engels
Uitgever: post editions, Rotterdam
Grafisch ontwerper: Jam [d3æm] grafisch ontwerp (John van Leeuwen)
Lithograaf: Tienkamp, Groningen
Drukker: Tienkamp, Groningen
Binder: Van Waarden, Zaandam
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 240 x 288 x 20
Omvang: 240 p.
Oplage: 1.000
Prijs: € 45
ISBN: 978 94 6083 048 8 (N) / 978 94 6083 046 4 (E)
Lettertype en foundry: Akzidenz-Grotesk
Bindwijze: genaaid gebrocheerd, koudlijm
Materiaal: 100 g. Arcoprint Milk White 1.5 (binnenwerk), 300 g. Arcoprint Milk White 1.5 (omslag), 100 g. Arcoprint Milk White 1.5 (stofomslag)