Furore # 21. Het Parijs van Le Ballon Rouge

Book coverFurore # 21. Het Parijs van Le Ballon Rouge
Book coverFurore # 21. Het Parijs van Le Ballon Rouge
Book coverFurore # 21. Het Parijs van Le Ballon Rouge
Book coverFurore # 21. Het Parijs van Le Ballon Rouge

Feitelijk een nummer van een zeer onregelmatig verschijnend tijdschrift. Maar ook is het een prachtig boek, waar met subtiele middelen zoals slechts twee drukkleuren, zwart en rood, een sfeer wordt opgeroepen die prachtig aansluit bij de tijd waarin de beroemde film Le ballon rouge van Albert Lamorisse werd gemaakt.

Een uitgave waarin vorm en inhoud samenvallen, wat ook niet vreemd is, want zowel de inhoud als de vorm stammen van dezelfde persoon. Als een grondige speurder neemt Piet Schreuders je met enorme liefde voor het onderwerp mee terug in de tijd, en hij krijgt het voor elkaar dat de enorme hoeveelheid wisselend materiaal, dat op verschillende manieren behandeld is, toch een overtuigende eenheid vormt.

Opvallend was dat de leeftijd van de juryleden hier wel enigszins een rol speelde: de bewondering voor deze publicatie bij de wat oudere juryleden werd door de jongste niet helemaal begrepen.

Jaar: 2012
Taal: Nederlands
Eindredacteur: Piet E. Schreuders
Uitgever: Stichting Furore, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Piet Schreuders
Lithograaf: Sarah Tames
Drukker: De Leeuwenberg, Amsterdam
Binder: Kloosterman Boekbinders, Amsterdam
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 210 x 297 x 7
Omvang: 104 p.
Oplage: 3.800
Prijs: € 15
ISBN: 978 94 6190 836 0
Bindwijze: garenloos gebrocheerd
Materiaal: 115 g. G-print (binnenwerk, gedrukt in zwart en pms 032), 250 g. Hello Silk (omslag, voorzien van spot-uv door Screen-It, Purmerend)