Sanne van den Elzen – Salon

Book coverSanne van den Elzen – Salon
Book coverSanne van den Elzen – Salon
Book coverSanne van den Elzen – Salon
Book coverSanne van den Elzen – Salon

Sanne van den Elzen is zowel fotograaf als schoonheidsspecialiste. Dit boek is haar afstudeerproject aan de AKV | St. Joost, Breda. Het heeft twee voorkanten die exact hetzelfde zijn, simpel, met een foto van een lege stoel en de titel. De ene voorkant aan de voorzijde, de andere omgekeerd aan de achterzijde. Ook binnenin staan alle foto’s er twee keer in, een keer met de blik van de schoonheidsspecialiste, een keer met de blik van de fotograaf, waarbij de blik door tekst wordt gestuurd.

Voornamelijk foto’s van vrouwen, een enkel omgevingsbeeld, alles exact hetzelfde en met dezelfde volgorde na de beide voorkanten, dus ten opzichte van elkaar op hun kop. Dat leidt uiteindelijk midden in het boek tot een fascinerende spread van een op zich al interessante foto van een bos tulpen op een tafeltje met een spiegel erboven, waarin een vrouwenhoofd en een kroonluchter te zien zijn.

Een beetje jammer is dat al die consequentie niet doorgetrokken is bij de inleiding en het colofon, die staan er beide maar één keer in, waardoor er toch een voor- en een achterkant aan dit fascinerende dubbelboek blijkt te zitten.

Jaar: 2012
Taal: Nederlands
Uitgever: Sanne van den Elzen, Amsterdam, Collectief Ãœberhaupt
Grafisch ontwerper: Cobbenhagen Hendriksen, Sanne van den Elzen
Drukker: Dijkman Offset, Diemen (binnenwerk), Lenoirschuring, Amstelveen (omslag)
Binder: Patist, Den Dolder
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 195 x 265 x 5
Omvang: 128 p.
Oplage: 1.000
Prijs: € 12
ISBN: 978 90 819292 0 2
Lettertype en foundry: FF Schulbuch Nord
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Materiaal: 60 g. Kriebcoat FSC (binnenwerk), 300 g. Ideal Premier Matt Ivory (omslag)