Edward Clydesdale Thomson. As if an entrance is over there

Book coverEdward Clydesdale Thomson. As if an entrance is over there
Book coverEdward Clydesdale Thomson. As if an entrance is over there
Book coverEdward Clydesdale Thomson. As if an entrance is over there
Book coverEdward Clydesdale Thomson. As if an entrance is over there

Een intrigerend boekje, waar we eerst niet echt raad mee wisten, wat is het? Maar wat is het mooi gedaan!

En dan duiken we erin, we bladeren, we zien ongelooflijk mooie pagina’s. Heerlijk papier, wat dunner vanwege de vele openvouwende pagina’s, en overal schijnen de subtiele, fraaie silhouetten van boomblaadjes doorheen, ze zijn licht gedrukt waardoor ze niet te dominant worden. Met soms een glanzend velletje tussen het matte papier en af en toe een verrassende kleurenpagina tussen het overwegende zwart-wit en grijs, en een heldere, stevige typografie.

En nog steeds weten we niet precies waar het over gaat, veel natuur, maar ook portretten van de Kennedy’s, dan weer natuur, ook op behang, is het een boek bij een expositie? Een bundeling van essays van voornamelijk kunstenaars? We beoordelen toch de vorm? Maar je wilt toch weten waar het boek over gaat. Ook de titel geeft weinig houvast.

Ten slotte blijkt het te gaan over hoe onze kijk op natuur en landschap beïnvloed is door de tradities van de beeldende kunst. Prima. En dan is er bij een aantal van ons nog enige reserve over de omslag, misschien dat de omslag meer zou kloppen als de flap andersom zou zijn gevouwen, met de typografie aan de buitenkant. Toch vinden we allemaal dat dit fraaie werkje bij De Best Verzorgde Boeken 2012 hoort.

Jaar: 2012
Taal: Engels
Eindredacteur: Marnie Slater, Edward Clydesdale Thomson
Uitgever: Lecturis Publishing, Eindhoven
Grafisch ontwerper: Sandra Kassenaar
Drukker: Lecturis, Eindhoven
Binder: Hexspoor, Boxtel
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 148 x 210 x 16
Omvang: 200 p.
Oplage: 500
Prijs: € 24,90
ISBN: 978 90 70108 98 4
Lettertype en foundry: Larish Neue
Bindwijze: garenloos gebrocheerd met flappen
Materiaal: 80 g. Fluweel 1.5, 80 g. Soporset, 80 g. Cyclus Offset, 80 g. Lessebo Design Natural 1.3, 90 g. Magno satin, 80 g. Munken Lynx 1.13 (binnenwerk), 260 g. Invercote G (omslag)