Open city. Designing coexistence

Book coverOpen city. Designing coexistence
Book coverOpen city. Designing coexistence
Book coverOpen city. Designing coexistence
Book coverOpen city. Designing coexistence

Dit boek verscheen ter gelegenheid van de vierde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, met als thema de open stad. Met dit thema wilden de organisatoren het samenleven in de sterk in beweging zijnde steden aan de orde stellen. Het boek bestaat uit een deel met essays van auteurs uit allerlei disciplines en een gedeelte dat projecten en ontwerpen laat zien. Armand Mevis en Linda van Deursen lieten bij deze grote opdracht studenten van de Werkplaats Typografie in Arnhem ieder hun eigen gedeelte maken aan de hand van een set instructies, zoals het lettertype dat in drie groottes gebruikt mocht worden.

Ondanks de vrijheid die de studenten kregen werd het boek met zijn geel gedrukte pagina’s een eenheid. Tegelij-kertijd bieden de verschillende manieren van tekst- en beeldbehandleling een prettige afwisseling. Hoe complex de stad en het samenleven daarin ook geworden zijn, dit boek ziet er uitnodigend en toegankelijk uit. Het omslag, een grof gerasterde kleurenfoto van een stadsbeeld, komt in het boek terug als scheiding tussen de verschillende delen en thema’s.

 

 

Eervolle vermelding, Schönste Bücher aus aller Welt, Leipzig 2010

Jaar: 2009
Taal: Engels
Eindredacteur: Tim Rieniets, Jennifer Sigler, Kees Christiaanse
Uitgever: SUN architecture, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Mevis & Van Deursen i.s.m. Werkplaats Typografie, Arnhem (Marc Hollenstein, Hyo-Jung Kwon, Julie van Severen & Dries Wiewauters, Jeremy Jansen, Cecilia Costa & Stephen Serrato, Joris van Aken), Felix Weigand
Lithograaf: Colorset, Amsterdam
Drukker: Wilco, Amersfoort
Binder: Wilco, Amersfoort, Hexspoor, Boxtel
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 200 x 270 x 28
Omvang: 464 p.
Oplage: 4.000
Prijs: € 42,50
ISBN: 978 90 850678 3 2
Lettertype en foundry: Monotype Grotesque
Bindwijze: genaaid Otabind
Materiaal: 90 g. houtvrij offset, wit, 115 g. Montana (binnenwerk), 250 g. houtvrij offset, wit (omslag), 115 g. Montana (stofomslag)