Design & production bible

Book coverDesign & production bible
Book coverDesign & production bible
Book coverDesign & production bible
Book coverDesign & production bible

Bijbelproducent Jongbloed wil de aandacht op zich vestigen, nieuwe opdrachten verwerven en andere toepassingen aanboren voor zijn producten en productieapparaat. De drang naar innovatie van dit bedrijf leidde in 2009 tot de lancering van de zogenaamde Dwarsligger: een boek op zijn kant, gedrukt op dun papier en op zakformaat. De Dwarsligger leidde binnen de jury tot veel discussie maar haalde tenslotte de eindstreep niet.

Jongbloeds eigen ‘bijbel’, de wervende Design & Production Bible met zijn knallend zilveren band, werd eveneens uitgebreid besproken en uiteindelijk door een meerderheid als Best Verzorgd Boek gesanctioneerd. Deze publicatie wil ons via een inkijkje op de vormgeving en productie van bijbels en psalmenbundels bekeren tot Jongbloed en dat levert een bijzonder boek op. Het voorbereiden, drukken en afwerken van zulke publicaties is een specialisatie die zelden onder de aandacht komt. 

Verstopt in een zwart foedraaltje valt het boek dan ook in het geheel niet op. En wanneer de zilveren band tevoorschijn komt, is aanvankelijk ook niet duidelijk wat voor boek dit is. Binnenin worden we echter door het bijbelse ontwerp- en productieproces geleid via full colour-katernen die afgewisseld worden door reeksen voorbeelden op dundrukpapier oplopend van 22 tot 45 grams, waarop tekstpagina’s en kleurgebruik worden gedemonstreerd.

Jaar: 2009
Auteur: Klaus E. Krogh, Hugo C. van Woerden
Taal: Engels
Uitgever: 2Krogh, Højbjerg (DK), Jongbloed, Heerenveen
Grafisch ontwerper: 2Krogh, Højbjerg (DK), Jongbloed, Heerenveen
Lithograaf: 2Krogh, Ã…rhus (DK)
Drukker: Jongbloed, Heerenveen, De Groot Drukkerij, Goudriaan
Binder: Jongbloed, Heerenveen
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 215 x 245 x 23
Omvang: 840 p.
Oplage: 3.500
Prijs: € niet te koop
ISBN: 978 90 6539 344 9
Lettertype en foundry: Arno Pro
Bindwijze: genaaid gebonden
Materiaal: 22 g. Indopaque, 27 g. Indolux, 30 g. Primapage, 30 g. Primalux, Hi-Brite, 32 g. Primalux Mat, ivory, 32 g. Primabible, off-white, 36 g. Primapage, ivory, 45 g. Primapage, white, 135 g. Idéal Mat (binnenwerk), 120 g. F-color 870, black (schutbladen), Corvon Bling Tecno Platinum CBT 8121 (band, voorzien van foliedruk in wit en zwart)