Magical Octopus

Magical Riso

Book coverMagical Octopus
Book coverMagical Octopus
Book coverMagical Octopus
Book coverMagical Octopus

Doordat afgelopen jaar de vierde Magical Riso Biënnale niet live door kon gaan, is dit boek dus feitelijk dankzij de coronamaatregelen ontstaan. Dat is ontegenzeggelijk een van de weinige sympathieke kanten van de pandemie. Van alle kanten is dit professioneel aangepakt. In plaats van samen te komen werden de beste Risodrukkers ter wereld nu uitgenodigd om mee te werken aan een gezamenlijke publicatie.

Unaniem was de jury het erover eens dat deze uitgave niet louter een overzicht is van wat de top van de huidige Risocommunity te bieden heeft. Alleen al de heldere redactionele keuze om iedere participant duidelijk bronmateriaal van de hand van kunstenares Miek Zwamborn mee te geven, heeft een heel interessant boek opgeleverd. Qua organisatie is dat al heel knap: zie het van alle kanten aangeleverde materiaal maar eens zo goed in elkaar te vatten. Daarnaast heeft het boek een heel aantrekkelijk papieren omslag dat alle verschillende papiersoorten met elkaar verbindt. Een meerstemmige stalenkaart aan ongekende mogelijkheden, als één stem gebracht.

Editie: 2020
Verschijningsdatum: 2020
Taal: Engels
Vertaler: Liva Laure, Michele Hutchison
Eindredacteur: Jo Frenken, Miek Zwamborn; Liva Laure, Miek Zwamborn (text editors)
Kunstenaar: Jo Frenken & Miek Zwamborn ism|collab Bananafish, Calipso Press, Corners Studio, Endless Editions, Gato Negro Ediciones, Hand Saw Press, Hato Press, Issue Press, kabinet.studio, Knust, Quintal Éditions, Raum Press, Risolve, Sigrid Calon, Wobby.club
Uitgever: Jan van Eyck Academie, Maastricht
Verkrijgbaar via: Jan van Eyck Academie
Grafisch ontwerper: Jan van Ecyk Printing & Publishing Lab (Maastricht)
Lithograaf: Jan van Eyck Printing & Publishing Lab et al., Maastricht
Drukker: Jan van Eyck Academie, Maastricht
Binder: Jan van Eyck Academie, Maastricht
Boekproducent: Jan van Eyck Printing & Publishing Lab, Maastricht
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 170 x 230 x 20
Omvang: 256
Oplage: 200
Prijs: € 75
ISBN: -
Lettertype en foundry: Cochin (Linotype)
Bindwijze: Garenloos gebrocheerd; verlijming in koudlijm
Papier binnenwerk (gramgewicht): 80 + 100 g. EOS 2.0 (Igepa), 60 g. IBO One (Igepa) en diverse papiersoorten uit verschillende werelddelen, Igepa et al.
Papier schutbladen (gramgewicht): 80 g. Colorado (restpartij uit eigen magazijn), (remaining stock from own warehouse)
Materiaal omslag (gramgewicht): 300 g. Munken Pure Rough, Antalis
Technische bijzonderheden: Verhoogde blindpreeg op voor- en achterzijde omslag; bijdragen van verschillende kunstenaars zijn door 17 risodrukkers wereldwijd gedrukt en door Jan van Eyck Printing & Publishing Lab gebundeld. Druktechniek: risoprint