Carin Kuoni et al.

Forces of Art

Perspectives from a Changing World

Book coverForces of Art
Book coverForces of Art
Book coverForces of Art
Book coverForces of Art

Het concessieloos doorvoeren van het mooi gevonden concept voor de foto’s op omstekers – zoals uitgelegd in ‘a note on the design of this book’ – zorgt in de vormgeving niet alleen voor een aantrekkelijk ritmisch boekblok, maar genereert ook een extra laag aan kleurschakeringen en nuances in blauw en zwart. Bovendien is het in dit geval geen ontwerptruc, maar daadwerkelijk een inhoudelijke toevoeging, zo niet vondst, die de thematiek onderstreept en bijdraagt aan de voor het overige strakke organisatie van het boek.

Zonder verdere stijlmiddelen is het een heldere, toegankelijke en zeer eigengereid getypografeerde uitgave geworden. Goed geredigeerd, geen pagina is saai.

Papier met structuur (papierpersing) zagen we bij meer omslagem terugkomen dit jaar. Ooit heel populair, toen totaal verdwenen, maar tot ons geluk nu weer helemaal terug. Dit attractieve omslag is gedrukt op Brossulin, dat in feite vrij taai materiaal is, maar hier flexibel uitpakt. Alleen de achterzijde bevat een flap en heel subtiel genereert deze bij het openen een vlak met kleurverloop. Het zijn dit soort details die prijsgeven hoeveel aandacht en zorg er aan een boek is gegeven.

Editie: 2020
Verschijningsdatum: november 2020
Taal: Engels
Vertaler: Tupac Cruz
Eindredacteur: Carin Kuoni, Jordi Baltà Portolés, Nora N. Khan, Moses Serubiri
Uitgever: Valiz ism|collab Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling; Hivos; European Cultural Foundation, Amsterdam, Den Haag
Verkrijgbaar via: Boekhandel, webshop
Grafisch ontwerper: The Exercises (Lu Liang, Jungeun Lee, Kexin Hao) (Rotterdam)
Lithograaf: Wilco Art Books (Mariska Bijl), Amsterdam
Drukker: Wilco Art Books, Amersfoort
Binder: Wilco Art Books, Amersfoort
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 149 x 240 x 25
Omvang: 456
Oplage: 2000
Prijs: € 27,50
ISBN: 9789492095893
Lettertype en foundry: Balance (FontFont), Times Small (Monotype)
Bindwijze: Garenloos gebrocheerd met flap aan achterzijde; verlijming in koudlijm
Papier binnenwerk (gramgewicht): 90 g. en 70 g. Amber Graphic, Antalis
Materiaal omslag (gramgewicht): 250 g. Brossulin XT Bianco E|R05 Tela, Fedrigoni
Technische bijzonderheden: Papieradvies: De Monsterkamer, Amsterdam. Buitenzijde omslag gedrukt in zwart + PMS Warm Red, binnenzijde in CMYK; tien op 70gsm Amber Graphic in CMYK gedrukte omstekers verspreid door binnenwerk. Druktechniek: LED-UV