Floris Tilanus – Zoals het is

Book coverFloris Tilanus – Zoals het is
Book coverFloris Tilanus – Zoals het is
Book coverFloris Tilanus – Zoals het is
Book coverFloris Tilanus – Zoals het is

Dit is geen graphic novel, geen strip en ook geen kinderboek, maar een volwaardig prentenboek voor volwassenen. Het verhaal is klein maar door de volheid van de met zwarte pen getekende illustraties voelt het als een uitvoerig werk. Het geheel is zeer geraffineerd in elkaar gezet. De tekening op het omslag loopt over naar binnen via het schutblad en zelfs de hinderlijke EAN-code, die altijd op het omslag moet staan, is in de tekening weggewerkt in de vorm van een abriposter in de getekende scène.

 

Het gekozen papier representeert de illustraties op een mooie manier. Het geheel is geweldig gebonden, waardoor het op een fijne manier openvalt. Het boek is uitgebracht bij Uitgeverij Van Oorschot, maar qua productie volledig door crowdfunding mogelijk gemaakt. Binnen vijf dagen had tekenaar en schrijver Floris Tilanus het geld voor de drukker, ontwerper en binder bij elkaar. Het verbaast ons niets, zijn werk is zeer aanstekelijk.

Jaar: 2017
Auteur: Floris Tilanus
Taal: Nederlands
Eindredacteur: Menno Hartman
Uitgever: Van Oorschot, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Tessa van der Waals, Amsterdam
Lithograaf: robstolk, Amsterdam (Alex Feenstra)
Drukker: robstolk, Amsterdam (gedrukt in zwart en skeletzwart)
Binder: Van Waarden, Zaandam
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 190 x 170 x 4
Omvang: 36 p.
Oplage: 1.300
Prijs: € 16,50
ISBN: 978 90 282 7072 5
Lettertype en foundry: Fakt (Ourtype), Nobel (Dutch Type Library)
Bindwijze: genaaid gebonden met rechte rug en minimale oversteek, eerste en laatste pagina van het binnenwerk tegen de platten gelijmd
Materiaal: 130 g. Arcoprint Edizioni 1.7 Avorio (Fedrigoni) (binnenwerk), 120 g. Arcoprint Edizioni 1.3 Avorio (Fedrigoni) om 1,5 mm grijsbord (band, met een foliestempel op voorplat en rug in Crown matzilver)