Anna Püschel

Anna Püschel – Layers of reality

Book coverAnna Püschel – Layers of reality
Book coverAnna Püschel – Layers of reality
Book coverAnna Püschel – Layers of reality
Book coverAnna Püschel – Layers of reality

Dit toegewijde en doorwrochte onderzoek naar synesthetische waarneming heeft geleid tot een meesterlijk gedrukte, grafische verbeelding daarvan. Dit boek behandelt één specifiek aspect van dit verschijnsel, namelijk het ervaren van kleur bij het zien van beelden. Dat is wat de kunstenares Anna Püschel zelf ervaart. Het boek is een particuliere queeste waarbij de hoofdpersoon in kwestie een uitgebreide poging doet om aan derden uit te leggen hoe zij dit complexe fenomeen van zintuiglijke waarneming ervaart. Ondanks dat zij geen voorbeelden van andere vormen van synesthesie behandelt, ontstijgt dit boek het particuliere belang. Mede geholpen door het feit dat de kunstenares haar studie zeer gedetailleerd heeft opgezet.

De papierkeuze is overwogen en mooi ingezet: de beeldpagina’s zijn uitstekend gelithografeerd en gedrukt op Olin Smooth, waardoor de kleurvlakken effen en helder naar voren komen. Dit in tegenstelling tot het lichtblauwe, semitransparante vettige vlak in foliedruk op het pakpapierachtige (Muskat Brown) Amerikaanse stofomslag, maar dat zorgt wel voor een prettige grafische gelaagdheid. Layers of reality is het resultaat van een mooie synergie tussen fotograaf en vormgever waarin onderzoek, fotografie en vormgeving elkaar versterken.

 

Jaar: 2017
Taal: Engels
Eindredacteur: Joy Philips
Uitgever: The Eriskay Connection, Breda
Grafisch ontwerper: Studio Rob van Hoesel, Breda (Rob van Hoesel, Carel Fransen)
Lithograaf: Studio Rob van Hoesel, Breda (Carel Fransen)
Drukker: Wilco Art Books, Amersfoort, Hop Zeefdruk, Bunschoten (stofomslag)
Binder: Patist, Den Dolder
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 170 x 240 x 18
Omvang: 256 p.
Oplage: 500
Prijs: € 30
ISBN: 978 94 92051 29 5
Lettertype en foundry: Neue Haas Unica (Monotype)
Bindwijze: genaaid gebrocheerd met voor- en achterplat van 4 pagina's meegenaaid, afgelijmde rug en Amerikaans gevouwen stofomslag
Materiaal: 115 g. Munken Print White 1.50 (Antalis), 120 g. Olin Smooth High White (Antalis) (binnenwerk), 300 g. MCM GD2 (Papyrus) (omslag), 100 g. Muskat Brown (Igepa) (stofomslag)