Annet Huizing

Annet Huizing – De zweetvoetenman

Book coverAnnet Huizing – De zweetvoetenman
Book coverAnnet Huizing – De zweetvoetenman
Book coverAnnet Huizing – De zweetvoetenman
Book coverAnnet Huizing – De zweetvoetenman

Het is gedurfd om als uitgever over een gortdroog onderwerp als de rechtspraak een boek voor jongeren uit te brengen. Op knappe wijze zijn de makers erin geslaagd dit thema, uitgewerkt in waargebeurde verhalen, niet alleen voor de beoogde doelgroep, maar ook voor volwassenen interessant te presenteren.

Er is in de boekverzorging danig uitgepakt met onder andere uitklappers die daadwerkelijk een nuttige functie hebben. Je verveelt je geen seconde. De vormgeving is illustratief ingezet en ondersteunt het verhelderen van de ingewikkelde juridische materie. Dat het plezier mag zegevieren wordt al meteen bij de entree van het boek duidelijk, want zelfs het colofon wordt daarin inhoudelijk meegenomen. De jury was net niet unaniem, omdat de voorkant van het omslag vrij abstract en afstandelijk is gebleven en niet de mentaliteit en sfeer van het uitnodigende binnenwerk ademt. Gek genoeg doet de achterkant dat juist weer wel. Domweg aanschaffen en ondersteboven op tafel leggen, luidt daarom ons devies.

Jaar: 2017
Taal: Nederlands
Eindredacteur: Leonie Hardeman
Uitgever: Lemniscaat, Rotterdam
Grafisch ontwerper: Margot Westermann, Utrecht
Drukker: Graphius, Gent (BE)
Binder: Graphius, Gent (BE)
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 208 x 250 x 33
Omvang: 247 p.
Oplage: 25.000
Prijs: € 24,95
ISBN: 978 90 4770 826 1
Lettertype en foundry: Alegreya Sans (Juan Pablo del Peral), American Typewriter (ITC), Asap (Omnibus Type), Auto 2 (Underware), Blockhead (Emigre), Footlight (Monotype), Minion Pro (Adobe), Sexsmith (Typodermic Fonts)
Bindwijze: genaaid gebonden met ronde rug
Materiaal: 150 g. Lessebo Design Smooth 1.3 White (Igepa) (binnenwerk), 140 g. Sirio Color Vermiglione (Fedrigoni) (schutbladen), 150 g. Magno Gloss (Igepa) om 2,5 mm grijsbord (band met krasvast matlaminaat en spot-uv)