Back Stages

The Making of Art and Culture

Book coverBack Stages
Book coverBack Stages
Book coverBack Stages
Book coverBack Stages

Back Stages is een fotografisch onderzoek naar de productieplaatsen van kunst en crafts over de hele wereld en uit verschillende tijden. Door een rigoureus en strikt perspectief te kiezen – precies van boven – wordt de veelkleurige esthetiek van de plekken zichtbaar en krijgen de specifieke culturele productieprocessen die worden getoond iets mysterieus en fascinerends, maar ook iets universeels. Geen wonder dat een boek dat gaat over de waarde van fysieke cultuurproductie en het materialisatieproces van cultuur en identiteit, zelf ook nadrukkelijk als het resultaat van zo’n fysiek productieproces wordt ingezet. Zo is het grijsbord van het omslag zichtbaar, het linnen op de rug in een opvallend oranje uitgelicht, is het garen waarmee de katernen zijn genaaid gekleurd en worden de fotografiesecties op gestreken papier onderscheiden van de documentatiegedeelten op grijzig gerecycled Recystar Nature. De typografie op voor- en achterplat is voorbeeldig gepreegd in folie. Druk en lithografie leveren heerlijk open en crisp drukwerk op. De beeldredactie is van de kunstenaars zelf, de materialisatie van Céline Hurka sluit er intelligent op aan. Het resultaat is een ode aan én manifestatie van productieplaatsen van kunst en cultuur, waar ook ter wereld.

Editie: 2019
Verschijningsdatum: 2019
Auteur: Paul De Bruyne
Taal: Engels
Vertaler: Nanne op ’t Ende, Josh Plough, Pernilla Ellens
Eindredacteur: Katrin Korfmann, Jens Pfeifer
Beeldredacteur: Katrin Korfmann, Jens Pfeifer
Fotograaf: Katrin Korfmann, Jens Pfeifer
Kunstenaar: Katrin Korfmann, Jens Pfeifer
Uitgever: Onomatopee Projects, Eindhoven
Verkrijgbaar via: Boekhandel, webshop
Grafisch ontwerper: Céline Hurka (Den Haag)
Lithograaf: UNICUM | Gianotten Printed Media (Gerrie van Beek), Tilburg
Drukker: UNICUM | Gianotten Printed Media, Tilburg
Binder: Van Mierlo, Nijmegen
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 225 x 285 x 10
Omvang: 124
Oplage: 700
Prijs: € 27
ISBN: 978 94 93148 06 2
Lettertype en foundry: Junior (Selina Bernet)
Bindwijze: Genaaid gebonden met platten geplakt op de schutbladen. Rug omplakt met linnen kapje (Brillianta® 4196 - Van Heek Textiles).
Papier binnenwerk (gramgewicht): 150 g. Condat Matt Perigord 1.1, 100 g. Recystar Nature, Paper Union, Papyrus
Papier schutbladen (gramgewicht): 140 g. Sirio Color Pietra, Fedrigoni
Materiaal omslag (gramgewicht): 120 g. Wibalin® Natural 500 White (Winter & Company) geplakt op 2,5 mm Eskaboard (Koninklijke Moorman Karton), Winter & Company, Koninklijke Moorman Karton
Technische bijzonderheden: Gebonden met grijs garen. Foliedruk op het voor- en achterplat in glanzend zwart (Kurz Luxor 362), verzorgd door Boekbinderij Van Mierlo. Titel in zwart gezeefdrukt op de rug, verzorgd door Saenscreen.