Ons lichaam

Book coverOns lichaam
Book coverOns lichaam
Book coverOns lichaam
Book coverOns lichaam

Een heerlijk gedetailleerde ontdekkingstocht door het menselijk lichaam. In mooie litho’s die zijn opgebouwd uit grote en kleine over elkaar geplaatste flappen duik je steeds een niveau dieper. Het begint met spieren, het zenuwstelsel, het systeem van bloedvaten en het skelet. Daarna volgt een reis door onze organen, hersenen en het voortplantingssysteem, waarbij je zelfs stap voor stap kunt volgen hoe een foetus vanaf de conceptie tot aan de geboorte groeit. Het aantrekkelijke, grote formaat nodigt uit tot eindeloos ontdekken. Stilistisch zijn er sterke keuzes gemaakt. Zo is het kleurenpalet – bestaande uit telkens drie (soms per flap wisselende) PMS-kleuren plus zwart – warm en stoer en allerminst standaard. De bindwijze, een cahier met singersteek gebonden in een hardcover maar met de rug los van het binnenwerk, doet passend denken aan wetenschapsdossiers. De taalkundige verzorging verdient lof: de uitleg bij de verschillende onderdelen is helder en beknopt, en bij de medische termen heeft de vertaler bij twijfel tussen een Latijnse term of Nederlandse vertaling steeds gekozen voor de meest aansprekende term. Een zorgvuldig gemaakt boek dat duidelijk is gemaakt met de jonge, nieuwsgierige lezer in gedachten. En dat, dankzij de verregaande details, ook voor volwassenen verrassend is.

Editie: 2022
Verschijningsdatum: september 2022
Auteur: Joëlle Jolivet
Taal: Nederlands
Vertaler: Agnes Brunt
Illustrator: Joëlle Jolivet
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, Amsterdam
Verkrijgbaar via: Boekhandel, webshop
Grafisch ontwerper: Joëlle Jolivet, Laurene Moinot (Ivry sur Seine (FR) ), Rudy Vrooman (Zaandam)
Lithograaf: Rudy Vrooman, Zaandam
Drukker: Asia Pacific Offset Ltd, Hongkong (CN)
Binder: Asia Pacific Offset Ltd, Hongkong (CN)
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 250 x 420 x 6 mm
Omvang: 16 pp. + 37 flappen
Oplage: 4000
Prijs: € 29,90
ISBN: 9789463361439
Lettertype en foundry: PMN Caecilia® Sans (Monotype), Mrs Eaves XL (Emigre)
Bindwijze: Papieren band, geplakt om 3 mm grijsbord. Het binnenwerk is met een singersteek (wit garen) genaaid. De laatste pagina van het binnenwerk is op de binnenzijde van de band geplakt.
Papier binnenwerk (gramgewicht): 210 g. houtvrij offset, onbekend / not known
Materiaal omslag (gramgewicht): 140 g. houtvrij offset, onbekend / not known
Technische bijzonderheden: De buitenzijde van de band en het binnenwerk zijn gedrukt in PMS 1915 (roze), PMS 7702 (blauw), PMS 114 (geel) en zwart en voorzien van persvernis. De binnenzijde van de band is eenzijdig gedrukt in PMS 1915 (roze) en voorzien van persvernis. De achterflaptekst is als los inlegvel van 250 x 420 mm bijgevoegd, eenzijdig gedrukt in CMYK op 140 gsm houtvrij offset (merk en leverancier onbekend). Het binnenwerk bevat 37 bedrukte en gestanste uitklappers.