As Above, So Below

Book coverAs Above, So Below
Book coverAs Above, So Below
Book coverAs Above, So Below
Book coverAs Above, So Below

De spannende kleurencombinatie van diepbruin en paars trekt bij deze monografie direct de aandacht. Typografisch en qua technische uitvoering is er hier en daar wel wat op aan te merken, zo is de kneep niet helemaal lekker en is de rug te smal ingezet in combinatie met het linnen. Toch heeft dit boek een sterke aantrekkingskracht. Die zit, naast de kleurstelling van de buitenkant en de aantrekkelijke snedekleuring op drie zijden, vooral in de manier waarop het binnenwerk is aangepakt. As Above, So Below???? documenteert het werk van Ruchama Noorda over een periode van twintig jaar en verkent aan de hand van haar werk (multimedia, installaties en performances) verschillende spirituele en historische bewegingen, zoals de negentiende-eeuwse Lebensreform. Dat ieder hoofdstuk een eigen aardetint krijgt zorgt voor een prachtige kleurschakering en maakt dat deze verscheidenheid aan projecten over een lange tijdspanne een duidelijke eenheid vormt. De lay-out houdt het midden tussen boek en magazine, wat voor zo’n omgangrijk oeuvreboek verfrissend werkt. Het omslag wringt. De combinatie van serieus linnen met de smiley in de titel heeft iets eigenaardigs, en het gepreegde logo wekt eerder de indruk van een bedrijfsboek dan van een kunstenaarsmonografie. Het zijn elementen die een beetje irriteren, maar ook wel weer een interessante kortsluiting geven. Een boek met een knipoog, al zal die knipoog misschien niet door iedereen begrepen worden.

Editie: 2022
Verschijningsdatum: juni 2022
Auteur: Ruchama Noorda
Taal: Engels
Eindredacteur: Patrick van Ginkel, Brian McKenna, Giorgia Rota, Eleonoor Jap Sam
Beeldredacteur: Ruchama Noorda en Sabine Verschueren
Kunstenaar: Ruchama Noorda (tekst: Dick Hebdige)
Uitgever: Jap Sam Books (Eleonoor Jap Sam), Prinsenbeek
Verkrijgbaar via: Boekhandel, webshop
Grafisch ontwerper: Sabine Verschueren (Amsterdam)
Lithograaf: Wilco Art Books (Mariska Bijl), Amersfoort
Drukker: Wilco Art Books, Amersfoort
Binder: Wilco Art Books, Amersfoort
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 230 x 295 x 15 mm
Omvang: 248
Oplage: 1000
Prijs: € 39,95
ISBN: 9789492852564
Lettertype en foundry: Octava (Para Type)
Bindwijze: Genaaid gebonden linnen band met rechte rug en minimale oversteek, geplakt om 2,5 mm grijsbord, verlijmd in koudlijm
Papier binnenwerk (gramgewicht): 100 g. Maxi Offset, Igepa
Papier schutbladen (gramgewicht): 140 g. Sappi hv offset, Sappi
Materiaal omslag (gramgewicht): Brillianta® Calandré 34252, Van Heek Textiles
Technische bijzonderheden: Voorplat, rug en achterplat voorzien van foliepreeg in bruin (KURZ Colorit 968) (Wilco Art Books), met kleur op snee in PMS 175 (bruin) (Critis, Beernem (BE)), schutbladen gedrukt in PMS 175 (bruin), binnenwerk gedrukt in CMYK, bijgevoegd affiche van 580 x 780 mm, gevouwen naar 290 x 195 mm, gedrukt in CMYK op 60 g. Opakal (Igepa) (Wilco Art Books)