1:1:1 Documentaries in print by Niessen & de Vries

Book cover1:1:1 Documentaries in print by Niessen & de Vries
Book cover1:1:1 Documentaries in print by Niessen & de Vries
Book cover1:1:1 Documentaries in print by Niessen & de Vries
Book cover1:1:1 Documentaries in print by Niessen & de Vries

De ontwerpers maakten een bundeling van cahiers die ze eerder publiceerden. Dat bundelen moet letterlijk worden opgevat: de samenvoeging van de afzonderlijke delen vormt het boek en de contrasten in de vormgeving van de individuele publicaties zijn ingezet als leidend principe voor het boek. Het resultaat is een feest voor het vak grafisch ontwerpen. Het boek is sober gehouden, met grijze omstekers die niet alleen de afbakening vormen, maar ook een sobere rug garanderen. De trend van dit soort open-rugbinding, die in voorgaande jaren in grote mate aanwezig was, lijkt over, maar bij deze uitgave is hij zeer op zijn plaats. Het toont de slimheid en de scherpte van de ontwerpers. Niet iedereen waardeerde de interview-vorm, maar dat ze van deze zeer uiteenlopende onderwerpen toch een samenhangend boek hebben weten te maken, vindt de jury zeer knap.

Jaar: 2016
Auteur: Richard Niessen, Esther de Vries
Taal: Engels
Uitgever: Uitgeverij Boek, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Richard Niessen & Esther de Vries, Amsterdam
Lithograaf: Colour & Books, Apeldoorn (Sebastiaan Hanekroot)
Drukker: Mart.Spruijt / GrafiPlaza, Amsterdam, begeleid door Fine Books, Weesp (Jos Morree)
Binder: Patist, Den Dolder, Cahiersteek & Stanswerk, Woerden
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 220 x 330 x 18
Omvang: 200 p.
Oplage: 350
Prijs: € 32
ISBN: 978 90 821377 4 3
Bindwijze: genaaid met afgelijmde open rug en met meegenaaid vier pagina's tellend voor- en achterplat, een vel papier gelegd om ieder katern
Materiaal: 120 g. Pop'Set Storm, 140 g. Revive Pure Natural Offset, 170 g. Core Gloss, 140 g. Cocoon Offset, 170 g. Hello Fat Matt, 150 g. Munken Lynx Rough 1.4, 150 g. Munken Lynx, 150 g. Arctic Volume Highwhite, 170 g. Magno Gloss, 60 g. IBO One (binnenwerk), 300 g. Starline Creamback (omslag)