Aglaia Konrad – Carrara

Book coverAglaia Konrad – Carrara
Book coverAglaia Konrad – Carrara
Book coverAglaia Konrad – Carrara
Book coverAglaia Konrad – Carrara

Anders dan die van Hans Bol (in Paradise City, dit jaar ook een Best Verzorgd Boek) worden de Carrarafoto’s van Aglaia Konrad niet als losse, mooie, op zichzelf staande beelden gepresenteerd, maar in een ruige dynamiek. Ze worden koud tegen elkaar aan gezet, soms als een strook die op de volgende pagina verdergaat.

Zo ontstaat een filmisch-fragmentarisch ‘verhaal’ en een versplintering van de visuele continuïteit, omdat vaak verschillende perspectieven tegelijk worden getoond. Soms zijn het ook dezelfde foto’s, maar dan in een ander licht. De kijker wordt steeds op een ander been gezet en telkens opnieuw uitgedaagd om de gefotografeerde plekken te ondergaan. Het boek als geheel krijgt het karakter van een drama van licht en schaduw, waarbinnen kleurpagina’s de ritmiek opschudden. De vormgeving van het boek dwingt goed kijken af en activeert.

Het omslag bestaat uit een kleurenfoto met een zwarte drukgang in grofgerasterde foliedruk over het laminaat met linnenstructuur.

Jaar: 2011
Taal: Engels
Uitgever: Roma publications, Amsterdam
Grafisch ontwerper: Roger Willems
Lithograaf: Colour & Books, Apeldoorn
Drukker: KDR | Marcom, Zaandam
Binder: Callenbach boekbinders Van Wijk De Ruiter, Nijkerk
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 215 x 290 x 13
Omvang: 138 p.
Oplage: 950
Prijs: € 26
ISBN: 978 90 77459 66 9
Lettertype en foundry: Courier New, door de ontwerper vetter gemaakt
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Materiaal: 130 g. Lessebo Design Smooth 1.2, 170 g. Go! Gloss (binnenwerk), 130 g. Lessebo Design Smooth 1.2 (schutbladen), 280 g. Invercote G, bedrukt in cyaan, magenta en geel, met daarop zwarte foliedruk in een grof raster (omslag)