Zilver en brons voor fotoboeken

CPNBNieuws

Boeken op het terrein van kunst, fotografie en architectuur komen steeds internationaler tot stand. Zo was de Goldene Letter, de hoofdprijs van de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, voor het boek Untitled (September Magazine) van de kunstenaar Paul Elliman, mede uitgegeven door Roma Publications in Amsterdam.

Dit boek geraakte op de jurytafel in Leipzig als een van de best verzorgde boeken van 2013 in Brussel en Wallonië. Ook vielen twee van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken van 2014 in Leipzig in de prijzen.

Een zilveren medaille was er voor het fotoboek Sequester van Awoiska van der Molen (uitgave Fw:Books, ontwerp Hans Gremmen). En een bronzen medaille kende de vakjury toe aan New horizons van Bruno van den Elshout, die een jaar lang vanaf een dak de Noordzee fotografeerde (uitgave The Eriskay Connection, ontwerp Rob van Hoesel).

De zevenhoofdige jury beoordeelde 585 boeken uit 30 landen. De prijsuitreiking vindt 13 maart plaats op de Leipziger Buchmesse.