Stedelijk toont De Best Verzorgde Boeken 2015

CPNBNieuws

Het culturele seizoen is weer begonnen en De Best Verzorgde Boeken is van de partij. Het Stedelijk Museum stelt sinds enkele dagen de bekroningen van De Best Verzorgde Boeken tentoon. De boeken zijn daarbij op de hand te bekijken.

Dit jaar betreft het een bijzondere editie: naast 33 NL boeken zijn er 17 VL boeken geselecteerd door een NL-VL jury. Deze gezamenlijke jurering is opgezet in het kader van het NL-VL gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. De expositie loopt tot en met zondag 30 oktober.

Vanmiddag is de uitreiking in het Stedelijk waarbij de bedenkers, uitgevers, ontwerpers, lithografen, drukkers en binders van de 50 boeken hulde wordt gebracht. Zij krijgen de catalogus die dit jaar door Irma Boom is vormgegeven. Catalogus en boeken zijn te koop in de museumwinkel.

Voorafgaand aan de uitreiking vindt de eerste Just Enschedé Salon plaats: een jaarlijks inhoudelijk gesprek over de boekverzorging van nu. Vanmiddag staan verschillen en overeenkomsten tussen de NL en VL (boek)cultuur centraal.

[foto Stedelijk Museum / Gert Jan van Rooij]