Stedelijk brengt Best Verzorgde Boeken in nieuwe opstelling

CPNBNieuws

In de uitbreiding van het pas heropende Stedelijk Museum Amsterdam, met de muur van de oudbouw als achtergrond, zullen De Best Verzorgde Boeken 2011 te zien zijn tot en met 25 november.

Paul Kuipers en Herman Verkerk van EventArchitectuur leverden een nieuw ontwerp voor de jaarlijkse tentoonstelling, dat voor alles de boeken toegankelijk maakt. Een deel van de geëxposeerde boeken is te koop in de museumwinkel. Dat geldt natuurlijk ook voor de catalogus The Best Dutch Book Designs 2011 De Best Verzorgde Boeken (€ 27,50).

Meteen nadat het museum op 16 oktober zijn deuren gesloten had voor het reguliere publiek, stroomde de ruime entreehal vol met genodigden. In het Tejin-auditorium luisterden zij naar speeches van Stedelijk-conservator Carolien Glazenburg, Best Verzorgde Boeken-bestuurder Rob Huisman en Tim Vermeulen, programmamanager Designworld van Premsela – Nederlands Instituut voor Design en Mode. Hij introduceerde de nieuwe reizende expositie The Best of Dutch Book Design, een nieuw initiatief van Premsela. Just Enschedé, directeur van De Best Verzorgde Boeken stelde de nieuwe catalogus voor en overhandigde het eerste exemplaar aan de ontwerpsters Janna en Hilde Meeus van Meeusontwerpt.