Seoul and Beijing exposeren selectie 2019

CPNBNieuws

Versatile Volumes – The Best Dutch Book Designs Meet Korean Artists’ Books. Onder deze vlag exposeert de KF Gallery in Seoul De Best Verzorgde Boeken 2019 (23 juni t/m 19 augustus). De tentoonstelling herdenkt de 60ste verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en de Republiek Korea. Het publiek kan in de KF Gallery de boeken op de hand inzien maar ook virtueel via de KF-website.

Naast De Best Verzorgde Boeken 2019 worden 17 kunstenaarsboeken uit Korea getoond. De Koreaanse curator en directeur van de Art Book Press, Cho Sookhyun, selecteerde de boeken op basis van hun onderscheidend vermogen. Versatile Volumes symboliseert de diversiteit en artisticiteit van de boeken, maar daagt ook uit na te denken over het boek als medium.

Nederlands ontwerpersduo Team Thursday is verantwoordelijk voor de inrichting van de tentoonstelling (centrale tentoonstellingstafel en grafische vormgeving). Team Thursday maakte ook de catalogus van de selectie 2019. Een belangrijk kenmerk van de catalogus en de tentoonstelling zijn de prachtige foto’s gemaakt door de kunstenaar Kyoungtae EH. Kim uit Seoul (Insta @kyoungtae.eh.kim).

In Beijing vond van 9 t/m 11 juli de abC Boekenbeurs plaats: de Nederlandse Ambassade daar heeft De Best Verzorgde Boeken 2019 als internationale inzending op deze beurs geïntroduceerd.

Met veel dank aan de Nederlandse ambassades in Seoul en Peking en Dutch Culture.