Nederlandse boeken oogsten lof

CPNBNieuws

Bij de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig zijn drie van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken van 2011 in de prijzen gevallen.

Het boek Utilité van Ellen Korth, waarin veertig beoefenaars van textiele ambachten worden gepresenteerd, won een zilveren medaille.
Een bronzen medaille was er voor What we wear, het eindexamenproject aan de Haagse academie van Pieter van den Boogert, over de weg die onze kleding aflegt over de wereld.
En dan was er nog een eervolle vermelding voor Gomorrah girl, een documentaire van de Italiaanse fotograaf Valerio Spada over het lot van een Napolitaans meisje.

Qua grafisch ontwerp zijn het eerste en het laatste boek van dezelfde hand, namelijk van -SYB- (merknaam van de Haagse ontwerper Sybren Kuiper).

Schönste Bücher aus aller Welt is de belangrijkste internationale beauty contest voor het boek. De jurering wordt georganiseerd door de Duitse Best Verzorgde Boekenorganisator Stiftung Buchkunst, www.stiftung-buchkunst.de.

Een zevenkoppige, internationale jury beoordeelde 540 boeken uit 31 landen, allemaal nationale Best Verzorgde Boekenselecties. Behalve de hoofdprijs, Gouden Letter genoemd, vielen er 1 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles te verdienen – plus vijf eervolle vermeldingen.

De prijzen zijn op 16 maart uitgereikt op de Leipziger Buchmesse. Op de foto Pieter van den Boogert, Ellen Korth en Astrid Vorstermans, lid van de Nederlandse Best Verzorgde Boekenjury