Esther Scholten nieuwe directeur

CPNBNieuws

Esther Scholten wordt de nieuwe directeur van Stichting De Best Verzorgde Boeken. Zij is de opvolger van Just Enschedé, die deze functie 18 jaar bekleed heeft. In 1998 was hij betrokken bij de totstandkoming van de stichting, waarin brancheorganisaties uit de wereld van uitgeverij, drukkerij en grafisch ontwerp samenwerken. In die periode is het aantal exposities van de jaarlijkse Best Verzorgde Boekenselecties in binnen- en buitenland gestaag toegenomen.

Het directeurschap van De Best Verzorgde Boeken is een parttime functie. De aantredende directeur Esther Scholten (1970) zal haar huidige werk – het promoten van het boek, het boekenbezit en het lezen – bij de Stichting CPNB combineren met de directeursfunctie. Haar kennis van boekpromotie kan zij in deze nieuwe rol combineren met haar ervaring als kunsthistorica.

Zij verheugt zich om de betekenis van De Best Verzorgde Boeken – juist dankzij het digitale tijdperk – te consolideren en nog groter te maken. “De Best Verzorgde Boeken moet zorgen voor inspiratie van de boekverzorgers. En de relevantie onderstrepen waarom er überhaupt nog boeken gemaakt moeten worden. Natuurlijk, een bekroning betekent achteraf erkenning van creativiteit en hard werk. Een keurmerk van gelijkgestemden. Maar mijn droom zou zijn als de makers van nu en de toekomst ook van tevoren alles op alles zetten om een bekroning binnen te halen. Gewoon, omdat zij het mooiste boek willen maken.”