Eervolle vermelding voor Lucebert-boek

CPNBNieuws

Aan Ik ben een gemankeerde saxofonist, het boek dat vorig jaar verscheen over de relatie van Lucebert met de jazzmuziek, is een eervolle vermelding toegekend bij Schönste Bücher aus aller Welt, de jaarlijkse internationale jurering van Best Verzorgde Boeken in Leipzig.

Het boek inventariseert de relatie tussen Lucebert en de jazzmuziek aan de hand van gedichten en beeldend werk van Lucebert, foto’s, beschouwingen en twee cd’s. Zelfs een overzicht van Luceberts collectie jazz- en bluesplaten is erin terug te vinden. Het boek verscheen onder redactie van Ben IJpma en Ben van Melick, werd vormgegeven door Piet Gerards Ontwerpers en uitgegeven door Huis Clos.

Gesticht in 1963, is Schönste Bücher aus aller Welt sinds 1991 de jaarlijkse internationale schoonheidswedstrijd voor het boek, georganiseerd door de Stiftung Buchkunst, Frankfurt/Leipzig.
Dit jaar werden Best Verzorgde Boekenselecties uit dertig landen aan de zevenhoofdige Leipziger jury voorgelegd. Daarbij waren de 33 Nederlandse Best Verzorgde Boeken, kort daarvoor door de nationale jury uitverkozen.