De Best Verzorgde Boeken in Temporary Stedelijk

CPNBNieuws

Van 16 oktober tot en met 21 november maken De Best Verzorgde Boeken 2009 deel uit van The Temporary Stedelijk at the Stedelijk Museum Amsterdam.

Ruim vier maanden lang herbergt het oude/vernieuwde gebouw van het Stedelijk Museum aan de Amsterdamse Paulus Potterstraat een tijdelijke opstelling – onder het motto The Temporary Stedelijk. Deze opstelling wordt gedurende vijf weken uitgebreid met de presentatie van De Best Verzorgde Boeken van 2009. Zie www.stedelijk.nl.

Een vijfkoppige vakjury koos uit 415 inzendingen de dertig Best Verzorgde Boeken van 2009. Die juryleden waren de ontwerpers Volken Beck en Ben Laloua, uitgever Nina Post (post editions, Rotterdam), drukker Paul van Mameren (Drukkerij Lecturis, Eindhoven) en designhistorica Frederike Huygen.

De Best Verzorgde Boeken zijn tevens bijeengebracht in de catalogus The Best Dutch Book Designs 2009 De Best Verzorgde Boeken. Het boek bevat over de uitverkozen boeken een juryrapport; Frederike Huygen trad namens de jury op als pennenvoerder. De catalogus werd vormgegeven door Hansje van Halem. Het boek werd geproduceerd door de Grafische Cultuurstichting en kan verschijnen dankzij medewerking van Antalis (Almere/Andelst), Arctic Paper Benelux (Oud-Heverlee, België), L. van Heek Textiles (Losser) en een groot aantal grafische bedrijven. Het is een hardcover van 320 pagina’s, prijs € 27,50. ISBN 978 90 5965 125 8.

In de loop van het najaar zullen De Best Verzorgde Boeken 2009 te zien zijn in verschillende plaatsen in binnen- en buitenland.

De Best Verzorgde Boeken wordt mogelijk gemaakt door Antalis, BNO/Pictoright en L. van Heek Textiles.