Inschrijven voor de Best Verzorgde Boeken 2011

CPNBNieuws

Het jaar neigt naar zijn einde, kortom het wordt weer tijd om boeken in te sturen voor de Best Verzorgde Boeken. Voor de 53ste maal zal een vijfhoofdige vakjury een keurcollectie van boeken samenstellen, 30 à 33 Nederlandse boeken, verschenen in 2011.

Uitgevers, opdrachtgevers, ontwerpers en drukkers, zij allen kunnen boeken insturen die zij onder de aandacht van de jury willen brengen. Graag ontvangen wij van die boeken uiterlijk woensdag 4 januari 2012 twee exemplaren en een ingevuld inschrijfformulier. Het formulier kunt u online invullen, via de buttons De Best Verzorgde Boeken en Inschrijving. Het inschrijfgeld is al vele jaren hetzelfde: € 50 per boek, plus btw.

De selectie die de jury gaat samenstellen is tegelijk de Nederlandse inzending naar de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig. Op 17 februari 2012 verwachten wij de samenstelling van de selectie bekend te maken.

Later in het jaar volgen de openingsexpositie in het vernieuwde Stedelijk Museum Amsterdam, de tweetalige catalogus The Best Dutch Book Designs 2011 De Best Verzorgde Boeken en meer exposities in binnen- en buitenland.

Ook deze jureringsronde wordt weer mogelijk gemaakt door Antalis, Almere, BNO/Pictoright, Amsterdam en L. van Heek Textiles, Losser. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!