Karin Trenkel – Schöne Aussichten

Book coverKarin Trenkel РSch̦ne Aussichten
Book coverKarin Trenkel РSch̦ne Aussichten
Book coverKarin Trenkel РSch̦ne Aussichten
Book coverKarin Trenkel РSch̦ne Aussichten

Dit is een bijzonder knap tot stand gebracht papierfeest dat meer papierkunst is dan een boek. Het is de reeks samengebonden cahiers die de eenheid garandeert. En uiteindelijk is er ook nog de verrassing achterin in de vorm van een kleine pop-up. Voor de bindwijze is uitzonderlijk ingenieus gebruik gemaakt van nietjes en verlijmen. Het kon ook niet anders… Bij deze kleurfrequentie en het daardoor ontstane ritme hóórt het nietje. Het boek, dat in een cassette komt, is in al zijn eenvoud zeer zorgvuldig gemaakt. Ondanks de enorme eenheid valt er steeds iets nieuws aan te ontdekken. In het huidige digitale tijdperk is de knusheid die Schöne Aussichten uitstraalt verrassend en erg sympathiek. De kleuren van het papier zijn prachtig gekozen: ze maken het boek. Een compliment voor de fotograaf van de collages is hier op zijn plaats. De jury is ervan overtuigd dat de orderbegeleider overspannen geraakt is.

Jaar: 2016
Auteur: Lans Stroeve
Taal: Nederlands, Engels, Duits
Uitgever: Karin Trenkel, Rotterdam
Grafisch ontwerper: High Rise, Rotterdam (Daphne Heemskerk)
Lithograaf: Tripiti, Rotterdam
Drukker: Tripiti, Rotterdam
Binder: Binderij Kiel, Schiedam, Karin Trenkel, Rotterdam
Formaat boekblok (b x h x d in mm): 205 x 297 x 18
Omvang: 142 p.
Oplage: 300
Prijs: € 65
ISBN: 978 90 824562 0 2
Lettertype en foundry: Neue Haas Grotesk (Linotype), Minion (Linotype)
Bindwijze: 6 geniet gebrocheerde katernen en 4 dubbelgevouwen kartonnen mappen, alles op elkaar gelijmd, in onbedrukte cassette
Materiaal: 135 g. Profibulk 1.1, 135 g. Heaven 42 Softmatt Absolute White, 115 g. Circle Silk, 120 g. Fluweel 1.5, 60 g. Maxioffset, 80 g. Formosa Blu, 140 g. Formosa Verde, 285 g. Stardream Silver (binnenwerk), Colourwell De Luxe donkergroen 13 (platten band), 250 g. Formosain in 9 kleuren (omslagen), 350 g. Crush Almond (cassette)